— Iran vil gjøre alt for å bevare sikkerheten i Hormuzstredet ved innseilingen til Persiabukta, sier forsvarsminister Ahmad Vahidi ifølge iransk TV.

Dette skjer etter at USA tirsdag sa at iranske myndigheter viser svakhet når de rasler med sablene i Persiabukta og vil stenge USA ute av Persiabukta.

USAs president Barack Obama godkjente lørdag et lovforslag som blant annet vil ramme Irans finanssektor hardt. Dette besvarte Iran tirsdag med å true med å stenge USAs hangarskip i Midtøsten ute fra Persiabukta.

USA har til en hver tid minst ett hangarskip i eller i nærheten av Persiabukta.

— Tilstedeværelse fra land utenfor Persiabukta fører ikke til noe. Vi har sagt at tilstedeværelsen av fremmede styrker ikke er nødvendig, og at de er skadelige, sier Vahidi.

- Advarer bare én gang

Den iranske brigadegeneralen Ataollah Salei sa tirsdag at advarselen mot USA ikke vil bli gjentatt.

— Vi advarer kun én gang. Fiendens skip er blitt flyttet til Omanhavet på grunn av øvelsen vår. Vi anbefaler og insisterer på at dette krigsskipet ikke returnerer til Persiabukta, sa han.

Onsdag gjentok Kina sin kritikk mot det landet kaller USAs ensidige sanksjoner mot Iran på grunn av landets atomprogram.

Den iranske valutaen rial har styrket seg med 21 prosent de siste to dagene. Det skjedde etter at sentralbanken grep inn for å motvirke en kraftig svekkelse av valutaen i kjølvannet av de siste amerikanske sanksjonene.

Ber om diplomati

Ifølge en talsmann for kinesiske utenriksmyndigheter bør krisen mellom Iran og Vesten løses gjennom diplomati.

— Kina har konsekvent ment at sanksjonene ikke er riktig framgangsmåte for å få ned konfliktnivået eller løse problemene knyttet til Irans atomprogram, sa Hong Lei, en talsmann for utenriksdepartementet i Kina.

Kina og Iran har de siste årene blitt mer og mer viktige for hverandre som handelspartnere. I juli i fjor signerte de to landene handelsavtaler verdt 4 milliarder dollar. (©NTB)