Oslo tingrett skulle opprinnelig komme med kunngjøringen under en pressekonferanse tirsdag, men etter henstilling fra Klomsæt er denne flyttet til onsdag ettermiddag.

Bakgrunnen er at advokaten tirsdag og onsdag er i Høyesterett med Baneheia-saken, og han sier i en e-post til tingretten at han ønsker å konsentrere seg om denne saken. Også Klomsæts klient støttet henstillingen.

Oslo-politiet har bedt tingretten trekke tilbake oppnevningen av Sigurd Klomsæt som bistandsadvokat etter at de mener å ha avslørt ham som kilden bak lekkasjer av etterforskningsdokumenter i terrorsaken. Avgjørelsen kan ankes av partene til lagmannsretten, som i så fall vil foreta en selvstendig prøving av klagen fra politiet.

Sigurd Klomsæt har kategorisk nektet for at han har sett dokumentene politiet mener han skal ha lekket til mediene. Dersom han nå mister oppnevningen av Oslo tingrett, må advokatens ene klient, en 16 år gammel gutt som er blant de overlevende fra Utøya, finne en annen bistandsadvokat som kan ivareta sine interesser.

Uavhengig av tingrettens avgjørelse vil politiet i Asker og Bærum fortsette sin etterforskning av Sigurd Klomsæt. (©NTB)