OSLO/RINGEBU : Bildet fra UP-bilens videokamera viser at nestenulykken fant sted klokken 11.42 i går. Politibilen holdt 80 kilometer i timen. Det er ikke kjent hvor fort traileren kom i mot.

— Tjenestemannen hadde ikke annet valg enn å kjøre av veien. Heldigvis var det ikke autovern på stedet, sier operasjonsleder Hallgrim Ous i Gudbrandsdalen politidistrikt til aftenposten.no. Politimannen var alene i bilen da episoden inntraff.

Forbikjøring

Politibilen var på vei nordover på E6 mellom Ringebu og Frya i Gudbrandsdalen da den polske traileren kom rett imot, skriver avisen Gudbrandsdølen Dagningen (GD).

Det er 80-sone på stedet. Tjenestemannen ble ikke skadet.

Videobildene viser at lastebilen var i ferd med å kjøre forbi en personbil sørover, og derfor lå i venstre kjørefelt da UP-bilen kom kjørende nordover.

Polititjenestemannen skriver i sin rapport at det var flatt og jevnt der han kjørte ut, og at det derfor ikke ble store skader på politibilen.

Polsk sjåfør

— Traileren stanset på stedet. Sjåføren viste seg å være en polsk mann i 30-årene. Han ble tatt med til politistasjonen i Lillehammer. Der ble han fratatt førerkortet og ilagt 6000 kroner i bot, opplyser Ous.

Ifølge GD skal det ha vært en annen lastebilsjåfør lenger framme som på radio skal ha gitt klarsignal til forbikjørselen.