Honningbarn: Gitarist Christoffer Trædal. Foto: Kristin Ellefsen

OSLO: — Sånn som dette skjer egentlig ikke på Bylarm. Det er jo et bransjetreff. Det var utrolig gøy og virkelig over all forventning, sier Honningbarna-vokalist Edvard Valberg etter konserten på Sentrum Scene lørdag.

At Honningbarna har en god del fiber med galskap i sine unge kropper, er velkjent. I Oslo fikk de et publikum med akkurat de samme fibrene.

Noen av dem hoppet opp på scenen for å danse med bandet, andre gikk sånn passe amok på egen hånd, mens de litt mindre utagerende sto bakerst og måpte over energien på scenen.

— Det er utrolig gøy å se at folk har det gøy, spesielt på Bylarm der mange er så opptatt av fasade, sier Valberg.

Spilleglede

Det ble to svært forskjellige konserter for de sørlandske punkerne under årets Bylarm.

Fredag spilte de i et trangt og smekkfullt lite lokale på Grünerløkka, mens lørdag var det hovedstadens storstue, Sentrum Scene, som var Honningbarnas lekegrind.

Den tar 1800 mennesker og var svært godt besatt da sørlendingene spilte klokka ett, natt til søndag.

Bandet åpnet konsertene med den første låten på albumet som kommer ut i mars, og avsluttet Bylarm-opptredenen med Raga-klassikeren "Noen å hate".

I mellomtiden hadde vokalist Valberg surfet rundt på det som var av hender foran scenen, og aldri gjort noen forsøk på å skjule sin spilleglede.

— Jeg liker egentlig ikke "crowd surfing". Jeg ville bare gå ned blant publikum, men så var det noen som tok tak i meg og kastet meg opp. Det fungerte. Jeg tror trygt vi kan si at det var gøy for alle parter, konstaterer Valberg.