LEBESBY: Syv år gamle Knut Martin Lauritsen, som kaller seg Martin, fra Kjøllefjord i Finnmark bruker sommeren på å bygge i hytte i hagen. Selv er han byggeleder, mens faren Knut Tore Lauritsen er håndlanger.

Her er Martins søknad til kommunen. Foto: Knut Tore Lauritsen

Men før de satte i gang sendte Martin byggesøknad til Lebesby kommune, selv om hytta ikke er søknadspliktig, skriver Finnmarken.no.Til oss forteller Martins far at det ble fliring hos kommunen da de leverte søknaden.

— Det ble selvfølgelig fliring, det ble litt lattermildt i skranken. Men vi ble lovet høyeste prioritet. Det tok to dager å få godkjent søknaden, sier Knut Tore Lauritsen.

Søknad på to sider

«12.06.2013. Hei. Jeg HETER MARTIN. FÅR JEG LÅV ÅG BYGGE HYTTE I HAGEN?!», skrev Lauritsen junior, og tegnet to smilefjes i søknaden.

Sammen med brevet la han ved tegningen av hytta. Skråtak, vindu, dør og pipe.

Far og sønn hadde kaffepause på hotellet i bygda da noen ansatte spurte om Martin hadde fått byggetillatelse.

Byggingen startet forrige onsdag. Martin har fullført tak, gulv og en halv vegg. Foto: Knut Tore Lauritsen

— Da vi kom hjem satte Martin seg ned for å tegne og skrive. Han har sagt han skal ha pipe, flaggstang på taket og veranda – og det skal være minst et vindu. Han har ikke tenkt så mye på hvordan det skal se ut inne, men hytta er bare 1,5 kvadratmeter stor, sier Lauritsen.

Far må fikse litt

Byggingen startet forrige onsdag. Martin sier han skal bli ferdig med hytta neste uke, men faren mener det er et evigvarende prosjekt. Foreløpig består hytta av tak, gulv og en halv vegg.

— Dette klarer han helt fint selv. Han er engasjert, og det er viktig. Jeg gir ham pekepinn undervis, og hittil har det gått veldig bra. Han planlegger nok å sove der ute, og det skal vi vel få til, men da må jeg inn å fikse litt, sånn at hytta blir vindtett, sier Lauritsen.

Samtidig som Martin bygger hytte, pusser far Lauritsen. Det er der materialene stammer fra.