Sjanger: Action/krim/thriller

Nasjonalitet: USA 2015

Regi: Aleksander Bach Manus: Skip Woods, Michael Finch

Skuespillere: Rupert Friend, Zachary Quinto, Ciaran Hinds, Thomas Kretchmann, Hannah Ware

Aldersgrense: 15 år

«Hitman: Agent 47» er basert på en spillserie med samme navn. Dette er andre spillefilmen som er basert på spillserien, men det er ikke en direkte oppfølger. Den første filmen «Hitman» fra 2007, hadde Timothy Olyphant i rollen.

I denne filmen har Rupert Friend («Homeland») tatt over rollen som den genetisk forbedrede leiemorderen Agent 47. Han får to oppdrag. Ta livet av sjefen for Syndikatet som vil skape flere agenter, og den unge kvinnen Katia (Hannah Ward) som viser seg å være datteren til han som har skapt ham. Det viser seg også snart at Katia også har fått tildelt noen spesielle egenskaper av sin forsvunne far. Å ta livet av Katia blir ikke så enkelt som først antatt, og det er ikke det eneste som kompliserer agentens oppdrag.

Med denne filmen debuterer polskfødte Aleksander Bach som spillefilmregissør, og det begynner bra. Dessverre klarer han ikke å holde løpet helt ut. Filmen har for mange selvmotsigelser og for mange ulogiske vendinger som irriterer. Og selv om hovedpersonen skal være kald og følelsesløs, er det tydelig at det skjer mye under overflaten. Dette er spennende og burde vært utforsket i større grad. Katias rollefigur kunne også vært utviklet bedre. Det som fungerer i spillverden trenger ofte litt mer krydder for å fungere på lerretet.