— Vi er i dialog med begge arrangører. Det formelle er i orden for begge parter. Det er to helt atskilte demonstrasjoner som hver for seg er helt uproblematiske, sier politiinspektør Johan Fredriksen til NTB.

Det vil være både sivilt og uniformert politi til stede under demonstrasjonene mandag kveld, i tillegg til en reserve ved behov, ifølge politiet. Mens protestbevegelsen Pegida (Patriotiske europeere mot islamisering av Vesten) vil demonstrere i området rundt Rådhuset klokken 18.30, vil #Solidaritetstog marsjere fra Youngstorget til Stortinget klokken 18. — Vi jobber forebyggende, særlig med tanke på om det er andre grupper eller miljøer som kunne tenke seg å gjøre spontane markeringer under de to demonstrasjonene, sier Fredriksen.

Markeringen til #Solidaritetstog ble opprinnelig planlagt som en motdemonstrasjon mot Pegida, som demonstrerer mot innvandring fra muslimske land, men etter massakren i Paris forrige onsdag, er parolegrunnlaget utvidet.

— Vi samles for å markere avstand fra den terroren som rammet Charlie Hebdo med påfølgende gisselaksjoner, står det på Facebook-siden til #Solidaritetstog. (©NTB)