Oppkjøringen til debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump forrige uke var som til cupfinalen eller Super Bowl. Nattens debatt er mer som en vanlig seriekamp. Begge lag kan klare seg med uavgjort, men det gjelder å unngå et for sviende nederlag.

Den republikanske visepresidentkandidaten Pence, en politisk veteran som nå er guvernør i Indiana, har mest å svare for etter noen svært krevende dager for Trump-kampanjen.

Trump har nektet å offentliggjøre selvangivelsene sine, men nylig kunne The New York Times avsløre at Trump tapte nesten en milliard dollar tidlig på 90-tallet og derfor kan ha sluppet unna inntektsskatt i opptil 18 år etter det. Det førte selvangivelsene og skatt til toppen av agendaen.

Trump har også fått mye kritikk for at han har angrepet en tidligere skjønnhetsdronning for å ha lagt på seg. Krangelen startet da Clinton tok opp Alicia Machados historie under debatten forrige uke. Trump svarte med å kalle Machado «motbydelig».

Denne uken har Trump også fått oppmerksomhet for å ha insinuert at krigsveteraner som lider av posttraumatisk stressyndrom, mangler mental styrke. (©NTB)