— Italia har ingen verdighet eller stolthet, for vi har for mange utlendinger som spiller i U20-ligaene. I ungdomssektoren er det for mange svarte, sa 68-åringen angivelig da han talte under en prisutdeling i Toscana.

Sacchi er en kjent og respektert fotballtrener i Italia. Aller best kjent er han som innovatøren som ledet Milan til strake europacuptitler i 1989 og 1990. Selv hevder han at han ikke er rasist fordi han hentet spillere som Frank Rijkard, en nederlender av surinamsk opprinnelse, under sin tid i Milano-klubben. Men Sacchi insisterte samtidig på at «altfor mange fargede spillere» figurerer for italienske lag i den velkjente Viareggio-turneringen for ungdomslag.

— Jeg er absolutt ikke rasist, noe min trenerhistorie med Rijkard viser. Men se på Viareggio-turneringen. Jeg vil si at der er for mange fargede spillere, også blant de italienske U20-lagene, fortsatte Sacchi.

Da han senere ble bedt om å klargjøre sine bemerkninger, hevdet han brått at han var blitt feiltolket. - Jeg er blitt feiltolket, tror du virkelig jeg er rasist? Alt jeg sa var at jeg så en kamp med et lag som stilte med fire fargede spillere. (©NTB)