Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug var forhåndsfavorittene på distansen, men Tour de Ski-vinner Sundby brøt løpet halvveis. Da var bordet dekket for Northug, som viste at VM-formen er på frammarsj.

— Det fløyt ganske bra. Formen er der den skal være. Jeg håper det er mulig å holde den, sa Northug.

På den klassiske delen var feltet samlet fram til Didrik Tønseth satte fart på den siste runden. Da skøytedelen startet var det elleve løpere som utgjorde teten, bestående av blant andre Petter Northug, Tord Asle Gjerdalen, Niklas Dyrhaug, Tønseth og Simen Østensen.

Tetgruppen gikk i et rolig tempo på starten av den siste halvdelen av løpet. Ikke før den siste runden av løpet skrudde britiske Andrew Musgrave opp farten, før han roet ned igjen etter rundt 600 meter. Det kostet for 24-åringen. Da Tønseth satte fart på slutten måtte briten slippe.

Tønseth var frisk på den klassiske delen og fordelte kreftene godt da de gikk over til fri teknikk. Han satte inn rykket til riktig tid og sammen med Dyrhaug skaffet duoen seg en liten luke. Men den var ikke stor nok til å holde unna, for da Northug fant fram kjempekreftene hentet han dem inn. (©NTB)