Det tok 21 dager å klekke de økologiske eggene fra Solvinge, skriver Framtid i Nord.

– En venninne sa at jeg måtte prøve å klekke dem, og mest på artig gjorde jeg det, sier Lena Andersen.

Det er første gang Andersen har forsøkt seg på klekking av butikkegg, og hun ble veldig overrasket over at det kunne gi liv til en kylling. Fra før av har hun nemlig tre andre kyllinger klekket fra gårdsegg kjøpt lokalt.

Kommunikasjonssjef Øyvind Arum i Rema 1000 kaller klekkingen et mirakel.

– Eggene gjennomlyses og kvalitetssikres før de ender nedkjølt i en butikk. Så når noen benytter rugekasse og får til å klekke en kylling er ikke dette annet enn et lite mirakel, sier Arum.

Ifølge leverandøren Den Stolte Hane skal det mye til for at økologiske egg er befruktet, men det kan forekomme.

– Eventuelle befruktede egg har samme kvalitet som ubefruktede, siden det aldri har vært startet noen rugeprosess under 38 graders forhold over mange dager og uker, sier kvalitetssjef Christin S. Bjønnes hos Den Stolte Hane. (©NTB)