— Vi var på en blindeleir, og bodde der en helg. Vi var med på øvelser og samtaler de hadde, forteller Henrik Rafaelsen.

I filmen "Blind", som har premiere på norske kinoer 28. februar, spiller han mannen til Ingrid (Ellen Dorrit Petersen), som blir blind i voksen alder. Hun isolerer seg, og lever mye for seg selv, i en blanding av virkelighet og fantasi.

— Vanligvis kan man late som man er blind ved å lukke øynene, men det går ikke på film. Derfor gjorde vi litt research, Ellen som blind og jeg som pårørende. Det var lærerikt og interessant for både meg og henne, sier skuespilleren.

Ellen Dorrit Petersen og Henrik Rafaelsen spiller et par i filmen "Blind", der Dorrit Petersens karakter blir blind i voksen alder. Foto: Kimm Saatvedt/Motlys

Filmen, som er Eskil Vogts regidebut, har allerede hatt sin internasjonale premiere. Den ble vist under Sundance-festivalen i Utah tidligere i januar, og i februar skal den også vises i Panorama-seksjonen under filmfestivalen i Berlin.

— Eskil er mest kjent som manusforfatter, etter "Reprise" og "Oslo, 31. august", men det er regissør han er utdannet som. Jeg ble imponert, for dette er et ambisiøst prosjekt. Og amerikanske anmeldere trodde nesten ikke dette var hans debutfilm, sier Rafaelsen.

For tiden jobber sørlendingen med prøver på stykket "Demoner 2014" på Nationaltheatret. Premiere er 8. februar.