— Dette er ikke en liten fillesak. Det er veldig alvorlig når noen støtter en terroraksjon hvor nordmenn blir drept. Her må Islamsk Råd være soleklare, sier daglig leder i Monotek, Linda Alzaghari, til Klassekampen.

Hun er aktiv i Rabita, som er en av moskeene som er medlem i Islamsk Råd. Avisen har snakket med flere kilder tilknyttet moskeer og organisasjoner som uttrykker økende misnøye med at IRN ikke er synlig nok i samfunnsdebatter.

Få dager etter terrorangrepet i Algerie støttet Profetens Umma-talsmann Ubaydullah Hussain aksjonen i en kommentar på Facebook. Islamsk Råd har ikke kommentert utspillet hans.

— Skal vi til enhver tid ut og uttale oss hver gang noen finner på å si et eller annet? Det må ikke forsøkes å skape tvil om hva vi mener i forhold til den type handlinger og holdninger. Alle som forherliger vold og terror har vi fordømt, og vi kommer også til å gjøre det i fremtiden, sier Islamsk Råds generalsekretær Mehtab Afsar.

Afsar sier IRN ikke har vært synlig på grunn av manglende ressurser, men han er klar på hva IRN mener om vold og terror. (©NTB)