Dansken stoppet på ti scoringer forrige sesong. Etter fredagens 2-0-seier mot Viking har spissen allerede tretten scoringer denne sesongen. Med sine to scoringer mot siddisene har Gytkjær scoret seks mål på de siste tre kampene.

— Det var deilig. Jeg har kommet i gang nå og jeg forsøker bare å holde det gående. Jeg har hatt en oppadgående form i det siste, og nå fortsetter det forhåpentligvis, sier spissen til TV 2. 26-åringen var der han for vane å være på to RBK-kontringer etter henholdsvis 73 og 78 minutter og sikret tre nye poeng for trønderne. Rosenborg har dermed ni poengs forsprang ned til serietoer Odd etter den utsatte 18.-rundekampen fredag kveld.

— Vi er der vi vil være. Det var veldig deilig, og ikke minst er det fordi vi gjennomfører 90 minutter som er disiplinerte og bra. Vi gjennomfører en god bortekamp, så jeg er fornøyd, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2. — Rosenborg er bedre enn oss, men det er ikke uventet. Men jeg føler vi spiller bra. Vi forsøker og står bra fram til de får to kontringer, så det er synd. Det var helt ok, sier Viking-trener Kjell Jonevret til kanalen. (©NTB)