Har blir Samis kiste brakt ut av moskeen og fredagsbønnen. Foto: Torstein Øen
Det var et stort begravelsesfølge som fulgte Sami til sitt siste hvilested på Oddernes kirkegård. Foto: Torstein Øen
Samtlige i følget fra Kristiansand, Hareid, men også Sverige og Danmark ville hjelpe til med å bære kisten. Foto: Torstein Øen
Kisten føres inn i den muslimske delen av Oddernes kirkegård. Foto: Torstein Øen
Flere av mennene hjelper til med å begrave kisten i jorden. Foto: Torstein Øen
Bror Titon Milhem (19), tar imot kondolanser fra famile og venner. Foto: Torstein Øen
Også far Muthanna Milhem var sterkt berørt av begravelsessermonien. Foto: Torstein Øen

8. august ble Sami Milhem (20) funnet drept og partert i en leilighet i Hareid. Fredag ble han begavet på Oddernes kirkegård i Kristiansand.

— Jeg kan ikke tro at jeg aldri kommer til å se han igjen. Han var den som betydde mest for meg, sa Titon Milhem (19).

- Betydde mest for meg

Etter en privat vaskeseremoni hos begravelsesbyrået, ble kisten brakt til moskeen i Henrik Wergelands gate og fredagsbønnen klokka 15. Samis båre ble så kjørt til Oddernes gravlund. Her ble kisten løftet høyt, og samtlige i begravelsesfølget ville hjelpe til med å bære Sami gjennom kirkegården, og inn til den muslimske delen.

— Jeg har mistet den som betydde mest for meg i livet. Min bror. Han som jeg har delt rom med siden jeg var liten. Den personen som har stått meg nærmest i 19 år, sa Milhem til Fædrelandsvennen etter en lengre seremoni med kondolanser.

- Nå er jeg helt alene

Det var meningen at han skulle holde en siste hilsen på gravstedet, men det ble for tungt for han. Isteden knelte han foran brorens grav, og sa et siste privat farvel.

— Når vi flyttet til en ny by trengte jeg aldri å bli kjent med noen, jeg hadde alltid broren min. Nå er jeg helt alene, avslutter Milhem.

En del av familien og vennen til Milhem bor i Kristiansand, og familien ønsket derfor å begrave Sami i Kristiansand. De har uttalt at familien lever i frykt og at de ikke lengre føler seg trygge. Derfor ønsker de nå å flytte til Sørlandet.

Sami Milhem (20) var norsk statsborger, men kom opprinnelig fra Irak. Hans familie og venner fra Hareid, Kristiansand, Sverige og Danmark var blant begravelsesfølget.