Framover vil Hagen konsentrere seg om Orkla, kunstsamlingen sin og Prostatakreftstiftelsen, opplyser Hagen til Dagens Næringsliv.

Hagen overlot ansvaret for eiendomsselskapet Canica til døtrene i vinter, men hans sviktende helse har ført til at dette har blitt framskyndet. I 2011 fikk Hagen blant annet påvist prostatakreft og ble senere operert i USA med godt resultat. I mars i år fikk han en omfattende nakkeprolaps under en forretningsreise til Israel. Samtidig ble han lam i den venstre armen, noe han har blitt operert for fem ganger. Fire av operasjonene har tatt plass i USA. Håpet er en fungerende arm igjen om seks-åtte måneder.

Denne uken kjøpte døtrene Nina Hagen Sørli og Caroline Hagen Kjos seg ytterligere opp i eiendomsselskapet Norwegian Property etter at John Fredriksen kjøpte seg opp som største eier. Canica har en eierandel på 13,13 prosent, mens Fredriksens Famaday nå sitter på 20 prosent av aksjene.

Stein Erik Hagen sier til Dagens Næringsliv at han ikke fulgt med på oppkjøpene. Canica hadde i 2013 en bokført egenkapital på 10,6 milliarder kroner. Hagen eier formelt 10 prosent av selskapet, men han har full kontroll gjennom stemmeberettigede aksjer. (©NTB)