Tobias Santelmann, som er født og oppvokst i Spangereid i Lindesnes, er en av mange skuespillere som er med i NRKs store dramasatsing «Kampen om tungtvannet», som har premiere søndag 4. januar neste år.

Serien, som handler om den kjente Kompani Linge-aksjonen mot tungtvannsanlegget på Rjukan i 1943, har et budsjett på 75 millioner kroner. Det gjør den til en av NRKs mest kostbare serier noensinne, sju millioner dyrere enn «Halvbroren».

— Vi har aldri hatt noen ambisjon om å lage den dyreste produksjonen, men med en gang du beveger deg over i sjangeren historisk drama må du gjenskape en del ting. Da koster det, sier NRKs prosjektansvarlig Tone C. Rønning til NRKs nettsider.

"Kampen om tungtvannet" har premiere på NRK 1 søndag 4. januar. Foto: Filmkameratene AS/Robert Holand Dreier

Serien starter i Stockholm i 1929, hvor den tyske fysikeren Werner Heisenberg får Nobelprisen i fysikk. Deretter følger den tyskernes arbeid med å utvikle atombomben og den norske sabotasjeaksjonen, som ble ledet av professor Leif Tronstad fra London. Santelmann spiller Joachim Rønneberg, mannen som ledet selve aksjonen på Vemork. I tillegg har sørlendingen Oddfrid Ropstad hatt en sentral rolle bak kamera. Serien sendes i seks episoder á 45 minutter.

— Jeg er ikke fornøyd hvis serien ikke totalt når en million seere per episode. Når vi bruker så mange penger, håper vi også å nå mange, sier Rønning.

Her ser vi sabotørene Kasper Idland, Fredrik Kayser, Joachim Rønneberg, Knut Haukelid, Hans Storhaug og Birger Strømsheim, spilt av Eirik Evjen, Mads Sjøgård Pettersen, Tobias Santelmann, Frank Kjosås, Endre Ellefsen og Ole Christoffer Ertvaag. Foto: Filmkameratene AS/Jiri Hanzl