Mye tyder på at det ikke var kronprins Haakon, men den selverklærte bokormen han er gift med, som hadde hovedansvar for arrangementet:

— Kronprinsesse Mette-Marit har invitert forfattere og folk fra bokbransjen, til sammen 29 gjester, uttalte kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB torsdag.

Kronprinsparet har arrangert temamiddager i flere år, gjerne på høsten. Temaene har spent fra frivillige organisasjoners aktiviteter til unge gründere, fra toppidrett til norsk design. Middagen og den påfølgende praten er for spesielt inviterte, og hensikten er å skape en arena for kontakt, utvikling og kunnskapsoverføring.

Mest sannsynlig har kronprinsessen plukket ut noen gjester torsdag hun gjerne ville utveksle noen ord med. Hun liker nemlig både å lese og å snakke om det etterpå:

— Jeg leser mye rart og mye forskjellig. Jeg leser på fly og om sommeren, og om natten når huset er helt stille. Jeg leser i sola, og i bilen på vei til jobb. Jeg leser med barna og jeg leser sammen med venner. Og så prater jeg. Om bøkene, om hvorfor den ble så viktig da, og hvorfor han skriver sånn som det og hvordan den boka ble viktigere enn den andre eller den tredje. (©NTB)