Musikkvideoen er spilt inn på en kald vinterdag i Maridalen utenfor Oslo i starten av februar, og inneholder også flere klipp fra «Birkebeinerne». Og det er Nils Gaup, storfilmens regissør, som også har laget musikkvideoen:

— Det var en fantastisk prosess å jobbe med han på denne musikkvideoen. Han var også delaktig når jeg spilte inn selve sangen. Gaup var opptatt av å få fram kraft og energi, men også en nærhet i sangen, og jeg følte meg nesten som en skuespiller selv når jeg var i studio med han i fjor. Det har vært stort for meg å være med på denne reisen, sier Helene Bøksle til Fædrelandsvennen.

«Birkebeinerne» hadde norgespremiere 12. februar, og har siden blitt sett av over 200.000 kinogjengere i Norge. Nå er den solgt til USA og 90 andre land.

— Responsen har vært god, og det blir utrolig spennende å følge med på filmens videre ferd utover verden. Musikkvideoen skal også vises på Birkebeiner-rennet til helga, sier Bøksle.

I filmens hovedroller finner vi Jakob Oftebro og «Game of Thrones»-stjernen Kristofer Hivju, som spiller birkebeiner-heltene Torstein og Skjervald under borgerkrigen i år 1204. I juni er det duket for USA-premiere.