Et flertall i en tverrpolitisk komité i den brasilianske kongressen vedtok mandag at de mener det er grunnlag for å stille presidenten for riksrett. Avstemmingen er ikke bindende, og spørsmålet om riksrett skal endelig avgjøres gjennom en avstemning i underhuset søndag.

Rousseff anklager tirsdag sin visepresident Michel Terner for forræderi og sier han medvirker i et «kupp» for å styrte en legitim regjering.

Det ramsalte angrepet kom etter at et opptak av Temer dukket opp i mediene. I opptaket øver han på talen han vil holde hvis Rousseff blir stilt for riksrett.

— I går ble det klart at det er to ledere for kuppet, som jobber sammen i tråd med en plan, sa Rousseff, uten å nevne navn. Ut fra sammenhengen var det imidlertid tydelig at hun mener Temer og lederen i underhuset Eduardo Cunha.

Rousseff anklages for å ha tatt opp uautoriserte lån fra statseide banker for å skjule budsjettunderskudd. I tillegg mener opposisjonen i landet at hun har begått flere lovbrudd knyttet til den massive korrupsjonsskandalen som har utgangspunkt i det statlige oljeselskapet Petrobras. (©NTB)