I forbindelse med overgangen til det nye, statlige veiselskapet Nye Veier AS, har både prosjektleder Harald Tobiassen og assisterende prosjektleder Øystein Lien trukket seg fra sine stillinger i E 18-prosjektet mellom Arendal og Tvedestrand. Det var Arendals Tidende som først omtalte saken.

— Jeg er ikke det lenger nå. Det er en fungerende prosjektleder nå og en ny som kommer, sier Tobiassen til Arendals Tidende.

Takket nei

Nye Veier AS skal blant annet bygge ut E 18 mellom Grimstad og Porsgrunn - et prosjekt Statens vegvesen tidligere har hatt ansvar for. Tobiassen fikk på linje med de andre ansatte i Statens vegvesen tilbud om å gå over til Nye Veier etter at de overtok vegvesenets veiprosjekteter i Region sør. Dette tilbudet har Tobiassen sagt nei til. I utgangspunktet takket Lien ja til å bli med videre, men har også han valgt å forlate veiprosjektet.

— Jeg sa ja i utgangspunktet, men har trukket søknaden. Jeg regner med å jobbe i oppsigelsestiden på tre måneder, og deretter gå tilbake til Statens vegvesen, sier Lien til Agderposten.

Ingen dramatikk

Regionveisjef Kjell Inge Davik understreker at det ikke ligger noen dramatikk bak at begge lederne har valgt å trekke seg fra prosjektet. Både Lien og Tobiassen går nå tilbake til Statens vegvesen.

— Det er mange grunner til at de trekker seg. De har begge vært lenge i Statens vegvesen, og har gjort en helt personlig vurdering der de ønsker å fortsette i vegvesenet. Det er helt naturlig i slike overganger at noen blir med over, mens andre blir igjen, sier Davik.

Begge informerte ledelsen om at de ønsker å forlate E 18-prosjektet forrige uke. Mens Tobiassen har sluttet med umiddelbar virkning, vil Lien fungere som assisterende prosjektleder til etter nyttår, og har overtatt Tobiassens arbeidsoppgaver.

— Prosjektlederen er en veldig viktig del av prosjektet, og vi valgte derfor å la Tobiassen gå av med umiddelbar virkning for å få på plass en ny prosjektleder så fort som mulig, sier regionveisjefen.

Mottok trusler

Forrige uke vitnet Tobiassen i Aust-Agder tingrett mot en grunneier som i løpet av halvannet år skal ha truet, sjikanert og beskyldt ham for korrupsjon. Grunneieren eier en fritidsbolig i bymarka i Arendal, og den nye tilførselsveien til E 18 skal bygges rundt 50 meter fra denne eiendommen. Til Fædrelandsvennen sa Tobiassen i forbindelse med rettssaken at han i løpet av sin 29 år lange fartstid i vegvesenet aldri har opplevd noe liknende.

— Jeg har forståelse for at det oppleves som en belastning. Men reaksjonene har vært helt ute av proporsjoner. Det har dessuten gått veldig på meg som person. Hele saken har dreid seg om at det er Harald Tobiassen som har gjort dette, ikke veivesenet. Til slutt orket jeg ikke mer og ba om avlastning, sa Tobiassen i retten.

Regionveisjef Davik avviser at konflikten ligger til grunn for at Tobiassen forlater veiprosjektet.