OSLO/AGDER: - Det reduserte antallet asylsøkere i landet, har ført til at vi må nedjustere kjøp av nye kontrakter, forklarer Tormod Stavenes, regiondirektør i UDI Sør, til Fædrelandsvennen.

UDI lyste tidligere i vår ut en anbudskonkurranse på 10.000 mottaksplasser over hele Norge. Direktoratet hadde fått inn totalt 97 tilbud innen fristen 11. april.

Ingen nye mottak på Sørlandet

Fredag ettermiddag opplyste imidlertid direktoratet til VG at behovet er langt mindre enn ventet, og at det kun skal opprettes 2.000 plasser. Det skal derfor ikke opprettes nye mottak i Nord-Norge, på Indre Østlandet eller på Sørlandet.

— Det lave antallet asylsøkere har fortsatt over tid. Derfor er det ikke tilrådelig å bygge opp mottak av den størrelsen vi hadde tenkt, poengterer Stavenes.

Hero Norge, Lukas Stiftelsen, Oslo kommune og Norsk Folkehjelp er noen av dem som har fått tildelt kontrakter med plasser til 2.017 asylsøkere, ifølge avisa.

209 søkte om asyl

Totalt 209 personer søkte om asyl i april, noe som er det laveste antall søkere på en måned hittil i år, viser tall fra UDI. Til sammen 1.185 personer har søkt asyl fra januar til og med april.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at UDI har fått inn 16 tilbud om nye asylmottak i Agder-fylkene med til sammen 2300 asylsøkere.

Nå sier UDI altså at disse ikke vil bli opprettet.