Den 28 år gamle sangeren og låtskriveren var den mestselgende artisten i verden i fjor. Med hennes tredje album «25» og hitlåten «Hello» slo hun salgsrekorder i både Storbritannia og USA.

Siden hun var tenåring har Adele vært tilknyttet det London-baserte, uavhengige plateselskapet XL Recordings. Nå skal hun imidlertid signert en avtale verdt 90 millioner pund, tilsvarende over 1 milliard kroner, med Columbia Records, som eies av musikkgiganten Sony. Platekontrakten er en av de største noensinne.

En kilde i bransjen som er sitert i The Guardian tirsdag, opplyser ikke hvor mange album Adele har forpliktet seg til å produsere etter avtalen, men sier den «gir Sony eksklusive rettigheter til å utgi hennes fremtidige musikk verden over».

— Vi har sikret Adele, som uten tvil er den største musikkstjernen på en generasjon. Dette er enormt, sa en kilde i Sony Music til The Sun mandag.

Den britiske avisen Sunday Times utpekte i april Adele som Storbritannias rikeste kvinnelige musiker noensinne med en formue på 85 millioner pund, opp fra 35 millioner pund i fjor. (©NTB)