Men Slovakia som innledet mesterskapet med å tape 1-2 for Wales, er på ingen måte det eneste som bekymrer russiske spillere, ledere, trenere og tilhengere. Etter flere voldsepisoder og kraftige sammenstøt i Marseille i forbindelse med åpningskampen mot England som endte 1-1, er Russland under etterforskning av Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Laget har også en trussel om å bli kastet ut fra hele EM, dersom de russiske hooligans fortsetter å opptre så voldelig som tilfellet var i Marseille. Også England har fått den samme advarselen.

Det russiske fotballforbundet tar etterforskningen og advarslene fra UEFA på fullt alvor. Forbundsledelsen har gått ut og bedt tilhengerne og det russiske publikummet om «å følge lover og regler samt å respektere motstanderne og deres supportere».

Det gjenstår å se om de udisiplinerte og til dels «ville» russiske hooliganene etterkommer denne oppfordringen. Foreløpig har noen av dem svart med å si at engelske tilhengere «slåss som jenter». Det er vel ikke akkurat det beste utgangspunktet.

Det er også grunn til bekymring når man vet at England skal spille sin andre kamp i EM mot Wales i den lille byen Lens, bare 30 kilometer unna Lille som er full av russiske hooligans. Det kan fort føre til nye konfrontasjoner og slåsskamper. (©NTB)