Progrock-bandet Green Carnation fra Kristiansand gjorde comeback i 2016 etter at bandet ble oppløst i 2006. Nå presenterer de sin gjennombruddsplate «Light of Day, Day of Darkness» i fullversjon live. Og siden plata feirer 15-årsjubileum i år, planlegger gruppa en storslagen konsert i Kilden 26. november.

Kjetil Nordhus er vokalist i Green Carnation. I disse dager planlegger de jubileumskonsert på Kilden. Foto: Torstein Øen

— Hele plata er jo en lang låt, og vi kommer til å lage en slags xl-versjon av den, med nye elementer. Vi skal gjøre alt vi kan for at denne konserten skal bli spektakulær. Nå er vi i planleggingsfasen og skal bruke månedene fremover på å finpusse konserten, forteller vokalist i bandet, Kjetil Nordhus til Fædrelandsvennen.Selv om gruppa har base på Sørlandet, er det langt i fra bare sørlendinger som skal ta turen til Kristiansand i november.

— Det er helt sykt at det kommer fans fra Amerika for å se oss på Kilden. Vi har også fått flere henvendelser fra lyttere over hele verden som sier at de skal ta turen. Det synes jeg er utrolig inspirerende, sier Nordhus.

— Hvilke andre land er det snakk om?

— Vi ser at det er fans fra både Ungarn, Irland, England, Finland, Tyskland, Danmark, Kypros og Tyrkia, i tillegg til Norge, sier han.

Konsertsalen i Kilden rommer til sammen 1180 seter. Etter at billettsalget startet for en uke siden er rundt halvparten solgt.

— Med tanke på at det er mer enn syv måneder til selve konserten, må jo dette anses som veldig bra.

Før Kilden-konserten skal Green Carnation også ta turen til Amerika for å spille på den anerkjente rockefestivalen Prog Power i september.