— Det kom om natten. Du kan ikke kalle det en drøm, mer et syn. Akkurat det jeg så da, det skjedde mot Sandnes Ulf. Det var helt likt, sier Astri Salvesen og ler.

Hun sitter ved siden av barnebarnet Lars-Jørgen Salvesen (18) i sofaen i eneboligen på Tinnheia. Vi spoler tiden tilbake til en natt på forsommeren. Fotballgale Astri får et bilde klart for seg. Lars-Jørgen scorer et avgjørende mål på overtid på Sør Arena. Morgenen etter forteller hun om opplevelsen til ektemannen Finn. Begge blir enige om å la spådommen ligge. Etter en strålende sesongåpning er Lars-Jørgen blitt langtidsskadd.

— Vi fikk nok våre bange anelser da, sier bestefar Finn Salvesen - mangeårig Donn- og Vigør-trener.

Besteforeldrene har utklippsbok med alt som har vært omtalt i Lars-Jørgen Salvesens korte fotballkarriere. Her fra scoringen søndag. Foto: Torstein Øen

Noen måneder senere, en gang i august, er barnebarnet tilbake på banen. Lars-Jørgen fortsetter å pøse inn mål. Først da forteller bestemor hva hun har sett for seg.

— Hun fortalte at noe kom til å skje. Jeg ba henne ikke si det til meg, men skrive det ned, forklarer Starts nye spisskomet.

Skrev lapp

— Det gjorde jeg i august. På en grå lapp som ligger på kjøkkenbordet. Skal jeg hente lappen?, spør Astri.

Med Fædrelandsvennen til stede får Lars Jørgen Salvesen lese spådommen for første gang.

Her er lappen Astri Salvesen skrev i august. Foto: Torstein Øen

«I natt hadde jeg et syn. Jeg så Lars-Jørgen score seiersmålet på overtid. Målet ble scoret i høyre hjørne/vinkel. Alle jublet og han ble helt overfalt av spillere og fans. Dette fortalte jeg Finn for flere måneder siden. Ingen andre».— Det eneste som ikke stemmer er at det var seiersmålet, men det var et avgjørende mål da, sier Astri.

— Det er ganske vilt, sier barnebarnet og smiler.

— Jeg ser enda det bildet. Det er noen rare følelser, sier Astri og snuser i luften.

— Er det som en sans?

— Ja, som en sans. Jeg har nok mer enn sju sanser, sier hun og ler og kikker mot sønnesønnen igjen.

— Du ville ikke vite hva hun hadde skrevet?

— Nei. Jeg tenkte at hvis hun fortalte det så kom det ikke til å skje, svarer 18-åringen.

Målmaskin

Bestefar forklarer at opplevelsen da familiens fotballhelt scoret på overtid mot Sandnes Ulf var fullstendig surrealistisk.

— Det gikk troll i ord, altså, sier Finn Salvesen.

— Vi bare hoppet opp. Hva i alle dager skjer?, forklarer kona, som sammen med mannen har fulgt Lars-Jørgens karriere fra han gikk i bleier.

— I gangen her drev han og sparket så bleiene nesten datt av, forklarer hun.

- Er dere stolte?

— Klart vi er. Men det har forundret oss veldig at han ikke fikk sjansen før, sier bestefar Finn og skotter bort på Lars-Jørgen, som nå er litt brydd.

Start-spissen har scoret vanvittige 29 mål på 17 kamper for Start 2. — Er du enig med bestefar?

— Det vil jeg ikke si noe om, svarer lysluggen og smiler skjevt.