29-åringen var selvsagt helt suveren i det amerikanske uttakningsstevnet. Det er bare Jackie Joyner-Kersee og dopingdømte Marion Jones som har prestert tilsvarende og bedre tidligere, og nå seiler Reese opp som en av de aller største gullfavorittene i den amerikanske friidrettstroppen som skal til Rio.

— Dette var en kjempehopp. Jeg må også få si at Brittney er en fantastisk utøver. Det er vel bare et tidsspørsmål før hun slår rekorden min, sier Joyner-Kersee som fortsatt holder den amerikanske rekorden med 7,49 meter.

Reese var ikke alene om å sikre Rio-billett av de store stjernene. Allyson Felix kom med på 200-meterlaget. Hun sliter med en liten skade, men klarte likevel å sikre plass på 400-meteren også.

På Jamaica er det også OL-kvalifiseringer i friidrett. Usain Bolt sliter med skade og måtte terekke seg allerede fredag, men en annen som innfrir er Omar Mcleod på 110 meter hekk. Lørdag raste han inn til 13,01 og sikret Rio-billetten så enkelt som bare det.

Nå har 22-åringen den nest raskeste tiden på distansen i år, og det er bare han selv som har løpt raskere. Han har forresten de fem raskeste tidene på korthekken denne sesongen. Det gjør ham selvsagt til storfavoritt i OL. (©NTB)