— Dette var jo ingenting å være nervøs for, sier Erlend Ropstad om anmeldelsene av hans nye plate «Her om Natta».

— Du har vært nervøs?

— Ja, fy søren! Jeg har vært som et aspeløv den siste uka. jeg synes jo at plata var bra, men anmelderne kan være ganske nådeløse, så at plata er godt likt har litt å si.

- En norsk Jack White

Ropstad har god grunn til å være fornøyd med et femmerdryss fra flere store norske aviser. Dagbladet kaller Erlend Ropstad en norsk Jack White og triller terningkast fem. VG serverer også en femmer, og mener at det er håp for at Ropstad plukker om en Spellemann for plata.

— Ropstads enkle språk gjør «Her om natta» til et uvanlig direkte album om usikkerhet, utilstrekkelighet og savn som alltid låter uanstrengt, ærlig og troverdig. Antall norske musikere som klarer det, kan telles på én hånd, skriver Bergens Tidende.- Her er egentlig ingen svake og uvesentlige låter. Ropstad er full av kreativitet og skaperkraft, skriver Fædrelandsvennens anmelder.

Adresseavisa kaller «Her om natta» for Erlend Ropstads snedigste og sterkeste album, mens Dagsavisen kaller plata skurrende vakker.

Kjenner seg igjen

— Er det noen anmeldelser som er gjevere enn andre?

— Ja, det var gøy å få anmeldelse i Dagens Næringsliv som bare har to anmeldelser i uka, og hovedanmeldelsen i VG.

— Kjenner du deg igjen i det anmelderene skriver om deg?

— Ja, i det meste. Det er mange som treffer bra med tanke på referanseartister og hvordan jeg har tenkt på sound og tekst. Andre stiller jeg mer uforstående til, som når de sammenligner meg med band som jeg kanskje ikke liker en gang.

Releasekonsert

Neste uke er det duket for releaseturné. Først ute er Lista, deretter Håndverkeren i Kristiansand 19. april, og Sjøboden i Mandal 20. april.

Det blir musikk fra de to siste platene. Jeg kommer med fullt band — de samme som jeg var i studio med. Det blir en god gammeldags rocketurné med seks konserter på åtte dager, forteller Ropstad,- Hvordan er det å komme hjem med ny musikk?

— Jeg er ganske trygg på at musikken blir godt mottatt. Det er alltid gøy å spille de nye låtene. Man får en egen energi av å ikke spille de samme låtene som man har spilt 100 ganger før. Det blir friskere for både meg og bandet.

Hedrer Springsteen

Det er travle dager for Erlend Ropstad med promoteringsintervjuer, og forespørsler om spillejobber. Til helga går turen til Oppdal der han er med i et tributeprosjekt til Bruce Springsteen.

— Vi skal spille i over tre timer. Det blir et autentisk Sprinngstean sett med 34 sanger uten pause. Det er faen ikke enkelt. Men det blir skikkelig fest!