— Det er klart jeg er nervøs før lørdagspremieren. Det viser jo at man fortsatt brenner for det man driver med, forteller skuespiller Eir Inderhaug, som spiller hovedrollen som Maria Von Trapp i Kildens første, egenproduserte versjon av musikalen «The Sound Of Music».

Trykk på hovedbildet øverst for å se videosnutt fra forestillingen. Opptakene er gjort under tirsdagens pressevisning.

8000 solgte billetter

Eir Inderhaug og Ina Maria Brekke i "The Sound Of Music". Foto: Reidar Kollstad

Den sanne historien om nonnen Maria von Trapp, som ble guvernante for sju barn rett før andre verdenskrig, vil bli spilt 43 ganger fram til 17. juni. I skrivende stund er det solgt 8000 billetter, og teatersjefen selv er lettet over at fire av forestillingene allerede er utsolgt.— Jeg får jo sove bedre om nettene når jeg merker at interessen er så høy. Tilskuerne vil nok kjenne igjen de tradisjonelle elementene i «The Sound Of Music», men samtidig er det også flere nye overraskelser på lur, forteller Birgit Amalie Nilssen.

— Hvordan vil du beskrive forestillingen?

— I denne versjonen skjer det et nydelig møte mellom etablerte skuespillere, flinke barn og et fullsatt orkester. For meg er dette en ny tolkning av en av verdens vakreste musikaler, sier Nilssen.

33 skuespillere

Martin Fidjeland (15) og Cornelia Brekke (13) er klar for en travel vår med flere forestillinger på Kilden. Foto: Kristian Hole

På scenen står det 33 skuespillere i alle aldere. 15 år gamle Martin Fidjeland fra Kristiansand er en av dem.— Det er kjempegøy å være med på denne forestillingen. Vi har jo øvd på både dans, sang og til og med jodling, noe som er en ny utfordring for meg, forteller Fidjeland, som spiller Friedrich von Trapp.

Han øver side om side med Cornelia Brekke (13), som spiller lillesøsteren Brigitta. Brekke har knapt hatt tid til annet enn skole og øving de siste månedene.

— I det siste har vi øvd flere timer hver dag. Vi begynte smått i fjor høst, men siden januar har det vært intensivt, men samtidig utrolig gøy og lærerikt, sier hun.

— Hva er det beste med å være med på en så stor produksjon?

— Man blir jo kjent med så mange folk, og når man merker at skuespillerne fungerer sammen så er det gøy. Vi er tre «sett» med barn og ungdommer, så vi skal rullere på å være med på de 43 forestillingene.

— Blir du ikke nervøs av å stå foran så mange på Kilden?

— Kun de første minuttene. Etter det forsvinner nervøsiteten og alt går av seg selv, svarer Cornelia Brekke, som drømmer om en videre karriere innenfor skuespill.

Egenprodusert

Eir Inderhaug sammen med Von Trapp-barna i musikalen "The Sound Of Music". Foto: Reidar Kollstad

Eir Inderhaug skryter av den egenproduserte oppsetningen, og mener Kristiansand Symfoniorkester løfter forestillingen til der den bør være musikalsk.— Kilden er det eneste stedet i Norge hvor man kan gjennomføre en musikal med et fullt orkester, og det er jo nettopp slik en musikal bør fremføres, mener hun.

— Og nå er alt klart til lørdagspremieren?

— Det er alltid noe å jobbe med og nå er det ganske mye stress for å være ærlig. Vi må jobbe med timingen og få alt til å klaffe sammen, i form av replikker, sanger og bevegelser. Men vi kommer til å klare det, og kjemien blant skuespillerne er kjempegod, svarer Eir Inderhaug.