Frankrike, Tyskland og Sveits hadde allerede vunnet sine grupper, mens Nederland er EM-klar som vertsland. Norge, England og Spania leder sine grupper og vil høyst sannsynlig vinne dem, men de er sikret EM-billett fordi de i verste fall blir en av de seks beste toerne.

UEFAs nettsted har ikke finregnet på toertabellen og nøyer seg med å konstatere at Norge, England og Spania i likhet med Island, Skottland, Sverige, Danmark, Russland, Belgia og Østerrike ikke kan bli dårligere enn nummer to i sine grupper og dermed i verste fall skal ut i toeromspill.

Imidlertid er Spania, Norge og England garantert henholdsvis 15, 13 og 13 poeng på en eventuell toertabell. I gruppe 3 kan toeren (Ukraina eller Romania) få høyst 10 poeng på en slik tabell, i gruppe 6 (Italia, Tsjekkia eller Nord-Irland) høyst 12 poeng.

Det betyr at Norge, England og Spania er klare for EM uansett utfall av høstens kvalifiseringskamper.

Alle tre lag har to kamper igjen i kvalifiseringen, men alle har igjen en kamp mot laget som ender sist i gruppen og kan dermed bare få ett tap til på toertabellen. Resultater mot gruppenes jumbolag strykes nemlig når de seks beste toerne skal kåres. (©NTB)