Aktor ba torsdag om 120 dagers fengsel for mannen som er siktet for å ha unndratt 2,4 millioner kroner fra beskatning i perioden 2004 til 2011, melder TV 2. Politiet mener å kunne bevise at 74-åringen i mange år arbeidet svart i ambassaden. Mannen forklarte at han hadde fått beskjed fra skattemyndighetene om at han skylder 1,1 millioner kroner i skatt som må betales innen 10 år. Han forklarte også at han trodde han skattet til USA.

Den tidligere ansatte i overvåkingspolitiet ønsket dom i en tilståelsessak, men dommerfullmektig i Drammen tingrett, Jardar Tosterud, ville ikke avsi noen dom fordi han mente saken krever bredere vurdering i en hovedforhandling. En annen mann tiltalt i samme sakskompleks ble nylig delvis frikjent fordi retten konkluderte med at han handlet i god tro da han ikke selv betalte skatt på inntekter fra den amerikanske ambassaden.

I 2010 avslørte TV 2 at flere tidligere politimenn jobbet svart for den amerikanske ambassaden. Senere er det blitt kjent at skattemyndighetene fant at flere titalls personer har arbeidet ved ambassaden uten å betale skatt.

I alt 18 saker skal ha blitt vurdert som så alvorlige at de er politianmeldt. (©NTB)