Den internasjonale olympiske komité (IOC) har over 7000 sider med krav og spesifikasjoner til Oslo som søkerby, skriver Aftenposten.

I dagskriver VGat IOC-medlemmene blant annet forlanger å få møte kong Harald før åpningsseremonien. Etterpå skal de ha cocktailmottakelse, hvor drinkene skal betales av Kongehuset eller eventuelt den norske OL-komiteen.

Vil ha egen IOC-klubb

Aftenposten har tidligere skrevet omIOCs mange ønsker og krav for sin egen del.Komitéen vil blant annet ha si egen klubb nært de store arenaer. Den må ha utendørs terrasse, restaurant og en egen lounge som skal brukes til markedsføring.

Her skal IOC ta i mot gjester, sponsorer og partnere.

Styret i IOC vil også at møterommene deres skal være like uansett hvor i verden de måtte befinne seg. De skriver i sin egen tekniske manual at bordet de «vanligvis» bruker er rektangulært, og er tomt i midten.

Pølser med sladd

IOC har også svært strenge reglerfor matsalg under et eventuelt OL i Oslo. De som ikke regnes som offisielle sponsorer av arrangementet får ikke vise frem sine logoer i OL-byen.

Det betyr at du ikke får vite hvilken pølsemaker som står bak pølsebodene i byen, og at ketchup og sennep ikke kan stå synlig på disken - med mindre logoen er sladdet.

I IOCs tekniske manualer blir et eksempel fra Torino-OL i 2006, hvor alle synlige logoer er fjernet fra diverse ketchup-, sennep- og dressingflasker.

- Skjønner at de kan fremstå som underlige

— Jeg skjønner at mange av disse punktene kan fremstå som underlige, sier byrådsleder og leder for søkerkomiteen Stian Berger Røsland (H), til VG.

IOC-medlemmene forlanger også at det opprettes egne OL-felt på alle veier hvor IOC-toppene ferdes, at trafikklys tilpasses slik at OL-trafikken blir prioritert, og at det er egne innganger for IOC-medlemmene på flyplassen.

Barene oppe ekstra sent

Videre skal det være kontinuerlig tilgang på mat og drikke av høy kvalitet, og barene på IOC-hotellene må være oppe ekstra sent.

Hvor mange av disse kravene IOC til slutt vil få gjennomslag for hvis OL blir tildelt Oslo, avhenger av forhandlingene mellom Oslo og IOC hvis Stortinget gir statsgaranti.