Under rettssaken i Kristiansand tingrett erkjente begge 19-åringene straffskyld for å ha hatt seksuell omgang med et barn under 16 år.

Overgrepet fant sted i en bolig i Kristiansand en lørdagskveld i fjor. 14-åringen ble da skjenket alkohol, før 19-åringene hadde samleie og annen seksuell omgang med jenta. Ifølge dommen som nå foreligger skal jenta ha fortalt hvor gammel hun var før overgrepet fant sted.

Ble filmet og fotografert

Deler av hendelsesforløpet ble filmet og fotografert. Den ene 19-åringen tok et bilde som han sendte til en kamerat på Snapchat. Den andre mannen filmet jenta og seg selv, men det fremgår ikke av dommen om denne filmen ble delt med noen andre.

14-åringen fortalte senere om hendelsen til en voksen person. Jenta ønsket da ikke å gå videre med saken, fordi hun mente det hadde skjedd frivillig. Overgrepet ble etter hvert anmeldt til politiet, og 19-åringene ble da pågrepet og siktet.

Når det gjelder straffeutmålingen viser retten til at overgrepet ble begått av to personer i fellesskap, etter å ha skjenket 14-åringen alkohol. At jenta sa at hun ikke hadde noe imot det som skjedde, må ses i sammenheng med at hun var beruset, mener retten.

— Bærer preg av grov utnyttelse

I dommen vises det også til at jenta senere har fortalt at hun egentlig ikke ønsket å gjøre det som skjedde. Det står der at ingen av 19-åringene hadde noe kjæresteforhold eller følelsesmessig tilknytning til 14-åringen.

«Den seksuelle omgangen de tiltalte hadde med fornærmede bærer således preg av en grov utnyttelse av henne», heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

14-åringens bistandsadvokat, Kristine Eide, la ned påstand om 150.000 kroner i erstatning til jenta. Retten fastsatte beløpet til 75.000 kroner.

Eide opplyser til Fædrelandsvennen at jenta er fornøyd med at guttene er dømt, men har ellers ingen kommentarer til resultatet.