– Vi har gjort en konkret vurdering internt i politidistriktet, blant annet basert på vurderingene til PST. Politiet vil fortløpende vurdere om det er behov for ytterligere tiltak, men slik vi vurderer det nå kommer vi til å ha samme tilnærming til bevæpning som vi har hatt, sier konstituert politimester i Agder politidistrikt, Magnus Andreassen, i en pressemelding.

Vil forhindre terrorangrep

I lys av forrige ukes hendelser i Stockholm og Oslo, vil imidlertid politiet opprettholde bevæpningen blant annet ved Oslo lufthavn Gardermoen og i de største norske byene.

– For politiet er det svært viktig å understreke at vi gjør det vi kan for å beskytte befolkningen og forhindre eventuelle hendelser i Norge. Vi oppfordrer samtidig publikum til å være årvåkne og følge med på omgivelsene og varsle oss dersom de ser noe de oppfatter som mistenkelig, sier Kristin Kvigne, avdelingsdirektør i Politidirektoratet.

Økt patruljering

Søndag oppjusterte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) trusselnivået i Norge for en periode på to måneder. PST-sjef Benedicte Bjørnland fastslo på en pressekonferanse søndag ettermiddag at det er sannsynlig at Norge kan bli rammet av et terrorangrep i 2017.

Mandag var alle landets politimestre i telefonmøte med Politidirektoratet for å diskutere situasjonen.

– Politidirektoratet mener at de tiltakene som ble iverksatt fredag kompenserer for det forhøyede trusselnivået som PST nå har satt. I Agder politidistrikt er vi komfortable med det, samtidig som vi i likhet med mange andre politidistrikt legger opp til økt patruljering og høynet årvåkenhet hos våre patruljer, sier Andreassen i pressemeldingen.