Rundt 40 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen av på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Det var en fin blanding som spant seg fra de to eldste gjenlevende «Gullratterne», Ingar Engan (fyller 85 år 28. februar) og Kjell Gudim (83) til unge utøvere som Dennis Olsen (20), via kjente profiler som Martin Schanche og Valter Chr. Jensen for å nevne noen.

Unge og eldre «Gullrattere» i skjønn forening. F.v. Martin Schanche, Fredric Aasbø, Kjell Gudim og Ingar Engan.

Under kvelden kunne fem nye medlemmer innta den eksklusive Gullrattklubben, og motta det synlige beviset av NBFs president Frode Alhaug. Utøvere som har gjort seg fortjent til utmerkelsen gjennom det poengsystemet som er utarbeidet.

Jørgen Paulsen (48) fra NMK Arendal Offroad og Tvedestrand, var en av dem som fikk utmerkelsen. Han kan vise til en rekke gode resultater i grenen offroad.

Aleksander Bjørnstad (16) fra NMK Hamar og bosatt på Stange er den den yngste gjennom alle tider som har fått gullrattet. Han startet sin karrière i svært ung alder og har gjort mer eller mindre rent bord i crosskart de siste sesongene. Både internasjonalt og nasjonalt har han høstet en rekke triumfer, og nå er det EM i rallycross som står for tur for unggutten som også er en del av Bilsportforbundets Junior Team Norway.

Thomas Bryntesson (fylte 20 år tirsdag) fra NMK Trøgstad fikk også gullrattet for sine prestasjoner i karting og rallycross. Thomas, som har norsk mor og svensk far og er bosatt i Töcksfors, vant også Bilsportforbundets konkurranse Bilsporttalentet i 2014.

Fredric Aasbø (30) som kjører for NAF Vålerbanen ble i fjor Norges første verdensmester i drifting. Han ble også kåret til Årets Bilsportsutøver 2015. Fredric er delvis bosatt i Ski og delvis i USA og startet sin bilsportkarriere med karting før han for en del år siden satset maksimalt på en profesjonell karrière på drifting med base i USA.

Ole Christian Veiby (19) fra Kongsvinger og KNA Solør Motorsport har hatt en svært innholdsrik karrière til tross for sin lave alder. Han ble i fjor sølvvinner i junior-VM i rally og bronsevinner i EM i rallycross i toppklassen Supercar.

Med disse fem er det nå 125 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien. Gullrattet ble innstiftet i 2004, og man har gått tilbake i historien for å sjekke en rekke utøvere og deres resultater for å komme frem til de som er kvalifisert.