— Helsemyndighetene har i dag fått bekreftet at ei tenåringsjente fra Vestfold som døde mandag 7. september, hadde influensa A (H1N1), heter det i meldingen.Fire dødsfallDermed er det registrert fire døde i Norge som følge av det nye influensaviruset. En 42 år gammel kvinne fra Romerike i Akershus var den første norske statsborgeren, men tidligere i høst ble det konstatert at en dansk trailersjåfør på tur i Norge hadde vært smittet av det nye viruset. I sommer anløp også et cruiseskip norsk havn med en influensadød søreuropeer om bord.

— De pårørende er varslet om prøvesvaret. Av hensyn til taushetsplikten kan jeg ikke kommentere jentas øvrige sykdomshistorie, sier kommuneoverlege Lars Krogh i Larvik til NTB. Han opplyser at personene i kretsen rundt den avdøde får oppfølging av kommunelege og fastlege.

Vurderer behandlingen- Helsetilsynet vurderer nå om oppfølgingen og behandlingen jenta har fått er adekvat. I starten av en slik epidemi er det viktig og naturlig at slike vurderinger gjøres, sier Krogh.

Det var onsdag innrapportert 1.223 tilfeller av bekreftet ny influensa med influensavirus A (H1N1), altså såkalt svineinfluensa. To tredeler av de syke er i alderen 10-29 år. (©NTB)