Avgjørelsen betyr at den desidert mest kjente av landets omkring 2.100 politiske fanger trolig ikke får friheten tilbake i forkant av det bebudede valget.Storbritannias Burma-ambassadør Andrew Heyn sier valget ikke vil ha noen troverdighet med mindre fredsprisvinner og opposisjonsleder Suu Kyi og andre politiske fanger får friheten tilbake.

Suu Kyis advokat varslet fredag at avgjørelsen om å holde henne innesperret vil bli anket direkte til militærjuntaen som styrer Burma.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, som leder Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, er skuffet, men ikke overrasket over beslutningen.

– Poenget fra juntaen da de satte henne inn igjen, var helt klart å holde henne inne til etter valget, slik at hun ikke kunne spille noen rolle i valgkampen, sier han til NTB.

Demokratiforkjemperen Suu Kyi har sittet i fengsel og husarrest i 15 av de siste 21 årene. I august i fjor ble husarresten forlenget med 18 måneder, fordi hun hadde gitt husly til en amerikaner som hadde svømt over en innsjø og uinvitert tatt seg inn i hjemmet hennes.

64 år gamle Suu Kyi er leder av NLD, som vant en brakseier sist gang det ble holdt valg i Burma i 1990. Men valgresultatet ble aldri godkjent av militærstyret. (©NTB)