Mens presse og Jackson-fans utålmodige ventet utenfor rettsbygningen i Santa Maria, avsluttet juryen dagens arbeid onsdag ettermiddag og ble kjørt bort i to hvite vans. Juryen har streng ordre om ikke å snakke med noen om prosessen.Jackson selv har ikke vært i retten denne uken siden dommer Rodney Melville har gitt ham beskjed om at han kan vente hjemme til juryen blir enig om en kjennelse.

Ifølge en talskvinne har han familien hos seg på ranchen Neverland, der han får tiden til å gå ved å se på TV, leke med barna sine og snakke med advokatene sine på telefon.

Borgerrettsaktivisten Jesse Jackson sa onsdag etter et besøk i Neverland at musikeren sliter med sterke ryggsmerter, men at han er sterk og optimistisk. De to har vært i kontakt hver dag mens rettssaken har gått sin gang, og de har bedt sammen over telefon.

Michael Jackson er tiltalt for seksuell mishandling av en mindreårig, for å ha gitt mindreårige alkohol og for planer om bortføring. Dersom han blir kjent skyldig, risikerer han fengsel i 20 år. (©NTB)