Vålerenga måtte ned på ti mann før de fikk den rette «tenningen». Oslo-laget spilte de siste 20 minuttene med en mann mindre etter at Harmeet Singh fikk direkte rødt kort for stempling i det 70. minutt, et tvilsomt idømt rødt kort av dommer Sven Erik Edvardsen. Han var til tider i hardt vær under kampen på grunn av mye kjeftbruk blant spillerne.Bodø/Glimt tok ledelsen ved Christian Berg i det 81. minutt da han på elegant vis plasserte ballen i hjørnet fra rundt 18 meters hold, helt utakbart for Vålerengas keeper Troy Perkins.

Vålerenga med kaptein og manager Martin Andresen på midten har slitt med å finne nettmaskene denne sesongen, og bare cupfinaleseier kan rette opp noe av helhetsinntrykket fra seriespillet.

Søndag kom den første seieren siden 13. juli, og dermed er nedrykksspøkelset iallfall forvist fra Valle.

I løpet av de fem siste minuttene av bortemøtet mot Glimt scoret oslolaget to ganger, først på en heading fra landslagsuttatte Kjetil Wæhler i det 88. minutt. Freddy dos Santos sørget for tre poeng til Vålerenga med et skudd på volley etter corner, tre minutter og 20 sekunder på overtid. (©NTB)