Prognoser fra både CNN, ABC og AP viser at Obama vinner lørdagens nominasjonsvalg med god margin.Det er svært viktig for Obama å vinne i delstaten for ikke å bli hektet av i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat. Han ble slått av Hillary Clinton i både New Hampshire og Nevada.

Kampen om velgerne i South Carolina har vært preget av personangrep og beskyldninger fra både Obama og Clinton. Hillary Clinton beskyldes for kun å ha drevet halvhjertet valgkamp i delstaten. Hun dro midt i uken på besøk til stater som skal holde valg 5. februar og overlot mye av valgkampanjen i South Carolina til sin ektemann Bill Clinton.

Hillary Clinton var heller ikke i South Carolina da valglokalene stengte lørdag kveld. Tidligere president Bill Clinton har drevet intensiv valgkamp for kona i den sørlige delstaten, men med stor støtte blant de svarte velgerne kunne Obama ta en overbevisende seier.

John Edwards, som er født i South Carolina, ligger ifølge nyhetsbyrået APs prognose på en skuffende tredjeplass etter Obama og Clinton. (©NTB)