Boko Haram har bortført over 200 skolejenter og truer med å destabilisere hele regionen. Nigerias president Goodluck Jonathan og Frankrikes president François Hollande møter derfor ledere fra Nigerias naboland Benin, Kamerun, Niger og Tsjad samt representanter fra EU og USA, for å koordinere samarbeidet mot islamistgruppen.

President Jonathan skal oppfordres til å samarbeide tettere med nabolandene.

— Målet er å komme med en tiltaksplan denne helgen slik at landene, med støtte fra Vesten, skal stoppe Boko Haram, som smugler våpen og beveger seg fritt i disse områdene, sier en talsperson for de franske myndighetene.

Det pågår en internasjonal innsats for å finne de over 200 savnede jentene som ble bortført fra en skole i byen Chibok i delstaten Borno 14. april.

Ifølge talspersonen er Frankrike et mål for Boko Haram, og det er derfor landet involverer seg i kampen mot gruppen. Frankrike har mer enn 4.000 soldater i området mellom Mali og Den sentralafrikanske republikk, og landet har dermed stor interesse av å hindre at Boko Haram sprer seg og at sikkerhetssituasjonen i Nigeria blir forverret. (©NTB)