Onsdag kveld advarte Kerry om at det ikke blir noen avtale om ikke Iran gir tilfredsstillende svar på alle utestående temaer i de langvarige forhandlingene.

— Det kan være at iranerne ikke innfrir alt det som det var enighet om i Lausanne, men da blir det ingen avtale, sa han med referanse til rammeavtalen partene forhandlet seg fram til i april i den sveitsiske byen Lausanne.

Selv om det ble enighet i Lausanne, avviste Irans åndelige leder Ali Khamenei onsdag at Iran vil slippe internasjonale inspektører til i landet.

Turen blir den første til utlandet for Kerry siden han falt av sykkelen sin i Frankrike og brakk beinet for en måned siden, etter en forhandlingsrunde med Irans utenriksminister Mohamad Javad Zarif. Fortsatt må han bruke krykker, men han har insistert på at han ville delta i siste fase av forhandlingene.

Iran og de seks landene i P5+1-gruppa - USA, Russland, Storbritannia, Frankrike, Kina og Tyskland, har satt seg som mål å komme fram til en endelig avtale om det iranske atomprogrammet innen 30. juni, det vil si tirsdag i neste uke. (©NTB)