— Vi har fullt fokus på trafikken i påska, særlig fredag og onsdag, opplyser Øystein Krogstad, distriktsleder for Utrykningspolitiet (UP) i Agder og Rogaland.

Alt disponibelt UP-mannskap er på plass når sørlendingene ruller av gårde med retning mot påskefjellet eller andre destinasjoner.

UP er på E 18 og E 39. I tillegg er patruljene blant annet på riksvei 9, på riksvei 42 og på riksvei 43. Bilistene kan møte på politiet både på vei til Vrådal, Gautefall og Hovden.

— Man trenger ikke å være rakettforsker for å forstå hvor UP er i påska, poengterer distriktslederen.

- Har dårlig tid

Krogstad synes det kan virke som om bilistene har hastverk på vei til feriedestinasjonene.

— De siste årene har vi gitt bilistene flere hundre bøter. I tillegg har vi beslaglagt mellom 10 og 20 førerkort, sier Krogstad.

— Bilistene må ikke haste av gårde som hodeløse høns. Ta heller med mat og drikke og kos dere på vei til ferie, anmoder han.

Verstingene

- Hvem er verstingene?

— Verstingene er godt voksne menn med litt for spreke biler. De tror de skal tjene inn mye tid på å råkjøre, og foretar blant annet farlige forbikjøringer.

Distriktslederen forteller at de aller fleste har med seg hele familien i bilen:

— Noen kjører altfor fort selv om hele familien er i bilen. Jeg oppfordrer fruene til å passe på at mennene deres holder fartsgrensene.

- Hva er effekten av at UP er i aksjon i påska?

— I fjor var det ingen alvorlige ulykker under påskeutfarten. Vårt mål er nådd hvis det ikke skjer alvorlige ulykker, sier Krogstad.

UP er for øvrig også på plass med full styrke når sørlendingene returnerer fra fjellet i slutten av påska.