Samboerskapet med den franske presidenten fikk en brå slutt etter at det tidligere denne måneden ble avslørt at han hadde et forhold til skuespilleren Julie Gayet (41).

Bilder av hvordan presidenten hadde kjørt til elskerinnen på moped ble slått stort opp i franske medier, og det ble en så stor påkjenning for Trierweiler at hun ble innlagt på sykehus i én uke.

Torsdag ga imidlertid Trierweiler, som selv er journalist, sitt første intervju om saken til sin egen arbeidsgiver, ukebladet Paris Match, og til avisen Le Parisien. Der sier hun at hun ble dypt såret over hvordan Hollande kunngjorde at forholdet deres var over, og hun utelukker ikke at hun vil skrive en bok om sitt samliv med presidenten og lederen for det franske sosialistpartiet.

— Jeg hadde selvfølgelig hørt rykter, men man hører jo rykter om alle. Jeg har hørt rykter om meg selv hele tiden, og jeg brydde meg aldri om det: Men da jeg fant ut hva han hadde gjort, var det som å falle fra en skyskraper, sier Trierweiler.

Franske medier viet også mye oppmerksomhet til at det tok mange dager før Hollande besøkte Trierweiler på sykehuset. Dagene etterpå var preget av rykter og spekulasjoner før Hollande selv i en kort telefonsamtale til det franske nyhetsbyrået AFP kunngjorde at forholdet mellom ham og Trierweiler var over. (©NTB)