Voldtekten fant sted da kvinnen i 20-årene var på vei til bussen tidlig om morgen søndag 12. oktober i fjor. Den nå domfelte 27-åringen hadde vært på en fest i området og traff kvinnen tilfeldig ved busstoppet.

Mannen ble pågrepet etter fire dager. 16. mars møtte han som tiltalt i Aust-Agder tingrett, som nå har dømt ham til fem års ubetinget fengsel.

Ble slengt i murvegg

Retten har i straffeutmålingen lagt vekt på flere skjerpende momenter. I dommen fremgår det at 27-åringen skal ha slengt kvinnen i en murvegg og deretter holdt hånden over munnen og nesen hennes slik at hun nesten ikke fikk puste. Da kvinnen gjorde motstand skal 27-åringen ha truet med å drepe henne. Ifølge dommen forsøkte han også å ta bilder av seg selv og kvinnen mens overgrepet ble gjennomført.

Ba om telefonnummer

Kvinnen forklarte i retten at 27-åringen etterpå ba om telefonnummeret hennes. I frykt for at mannen skulle gjøre alvor av drapstruslene tastet hun nummeret inn på mannens telefon.

27-åringen erkjente straffskyld i retten. Han forklarte at han hadde vært på en fest i Grimstad og var svært beruset. På et tidspunkt forlot han festen, men hva som skjedde etterpå kunne han ikke huske. 27-åringen, som er fra Eritrea, kom til Norge som asylsøker og fikk midlertidig oppholdstillatelse i november 2013. ## Måtte avbryte studiene

Asylsøkeren ble pågrepet på bakgrunn av tips og andre spor som fremkom under politiets etterforskning. Etter pågripelsen ble det klart at dna-spor knyttet ham til åstedet. Deler av hendelsen ble også observert av en syklist som kom forbi.

27-åringen ble i tillegg til fengselsstraff dømt til å betale kvinnen 250.000 kroner i oppreisning og erstatning. Kvinnen har vært sterkt preget av hendelsen i ettertid og går jevnlig til psykolog og helsesøster. Hun har også måtte gi opp studiene sine. Hun måtte også behandles med medisiner for å sikre seg mot kjønnssykdommer.