Norske husholdninger hadde til sammen en beregnet bruttoformue på 7.350 milliarder kroner i 2013. Samtidig utgjorde husholdningenes gjeld 2.664 milliarder kroner. Nettoformuen blant norske husholdninger, som er beregnet bruttoformue fratrukket gjeld, er dermed på 4.686 milliarder kroner.

Tallene fra SSB er hentet fra inntekts— og formuesstatistikken for 2013, hvor studenthusholdninger er utelatt. Bruttoformuen til husholdningene er altså på størrelse med dagens verdi på Statens pensjonsfond utland, også kalt oljefondet.

Siden Oslo, Akershus, Rogaland og Hordaland er folkerike fylker, er det som forventet at en stor del av den totale formuen i landet befinner seg her. Husholdningene i disse fire fylkene utgjør 43 prosent av alle husholdningene i landet, samtidig som de eier 56 prosent av samlet nettoformue.

Gjennomsnittlig nettoformue per husholdning er dermed stor i disse fylkene, sammenlignet med resten av landet. Husholdningene i Oslo og Akershus har en gjennomsnittlig nettoformue på rundt 3 millioner kroner, noe som er rundt 1 million mer enn landsgjennomsnittet. (©NTB)