— Nå starter arbeidet med å etablere nettapotek i Norge. Helsedirektoratet får snart marsjordre fra helseministeren. Høringsutkast sendes ut torsdag, sier stortingsrepresentant og medlem i helsekomiteen, Sveinung Stensland (H), til NTB.

Regjeringspartiene har under behandlingen i helse- og omsorgskomiteen sikret seg ryggdekning fra støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti. Det innebærer at forslaget vil få flertall når det skal stemmes over det i Stortinget.

— Dette betyr at nå kan du snart kjøpe Viagra via internett lovlig i Norge. Dette er spesielt gledelig for folk som bor i distriktene, som har vanskelig for å komme seg til apotek eller rett slett synes det er flaut å handle det de trenger, sier Stensland.

Det må regelendringer som opphever dagens begrensninger på forsendelse av legemidler til for at apotekene skal kunne gå på nett. Blant annet krever hensynet til personvern endringer i e-reseptløsningen og nye tekniske tilpasninger for at man skal kunne omsette reseptpliktige legemidler på nett. Ordningen skal etter planen være på plass i løpet av neste år. (©NTB)