— Vi mener vi har funnet drapsvåpenet. Det er ut fra tekniske funn og det siktede har forklart i avhør, sier politiadvokat Liv Versland Seland til Fædrelandsvennen.

Det var VGsom første meldte om beslaget.

Våpenet er et stikkvåpen som nå blir sendt til Kripos for analyse.

Seland ønsker ikke å svare på nærmere spørsmål om hvordan våpen ser ut, hvor det er funnet eller hvem det tilhører.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at avdøde Joakim Ophaug Røksland (18) ble drept med et stikkvåpen

Ikke avtalt flere avhør

Den siktede kameraten (19) ble tirsdag avhørt på psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand, hvor han har vært innlagt siden torsdag i forrige uke.

— Avhøret ble tatt opp på bånd og skrives nå ut. Det avtalt gjennomlesning i neste uke. Det er ikke avtalt flere avhør, sier Seland.

Hun vil fortsatt ikke si noe om hva siktede har sagt om motivet for handlingen.

På sykehuset har 19-åringen gjennomgått en såkalt prejudisiell observasjon med tanke på om han er tilregnelig. Politiadvokat Seland sier hun ikke har fått resultatet av denne ennå. Konklusjonen til psykiateren vil avgjøre om man skal be om full judisiell observasjon

Siktede og avdøde var gode kamerater som hadde kjent hverandre i mange år. Fædrelandsvennen har fått opplyst at Røksland pleide å hente 19-åringen ved kameratens bolig på Ime hver dag, før de kjørte sammen til skolen.

- Ingen logisk forklaring

Dagen drapet skjedde skal 18-åringen ha parkert bilen på utsiden og deretter gått inn i leiligheten hvor 19-åringen bodde.

— Det var en helt vanlig dag. De hadde en avtale om kjøring og de skulle på skolen. Det skjedde ikke noe uvanlig. Når det gjelder utfallet så finnes det ingen logisk forklaring, sier har forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen sagt til Fædrelandsvennen.