Kristiansand Rettssaken mot de tre mennene startet i Kristiansand tingrett i går. Mennene på 44, 28 og 22 år står tiltalt for å ha holdt Matthew Kelley og hans partner Lars Yousef Kelley som gisler i erotikk-butikken Erotic Land i Dronningens gate 19. juli 2005. De ble holdt innestengt i butikken i seks timer. Grunnen var at de skulle fikse internettsiden til sexbutikken som ikke fungerte lenger. Ifølge tiltalebeslutningen ble de to mennene hentet i sin egen leilighet på Sødal terrasse og truet med elektrosjokkvåpen og kniv før de ble ført ned til butikken. I tillegg står 22-åringen tiltalt for å ha truet Lars Yousef, med kniv og elektrosjokkvåpen, til å gi fra seg to ringer, en klokke og en bærbar pc. — Skremmende.

— Det var skremmende å møte de tiltalte i retten i går. De to som planla det hele satt bare og smilte og brydde seg ingen ting om det de var tiltalt for. Den tredje hadde det samme ansiktsutrykket som når han truet meg. Jeg besvimte nesten når jeg så dem, sier Matthew Kelley. Bare en av de tiltalte, en 22-åring fra Grimstad, erkjente delvis straffskyld i tingretten i går. Han erkjente å ha hentet de to mennene ned til butikken. Det hele var hans idé, og han ville hjelpe de to andre medtiltalte. Husket lite.

Alle de tiltalte mente at Lars Yousef Kelley hadde ødelagt butikkens internettside. Lars Yousef hadde vært ansatt i butikken tidligere, og hadde bygd opp internettsiden. Denne var ute av drift i en måned. 22-åringen mente det ikke var riktig at Kelley og Kelley hadde ødelagt siden, og ville derfor få dem til å reparere siden igjen. Han reiste derfor opp til Sødal Terrasse sammen med en annen mann for å hente Lars Yousef og Matthew. Han erkjente ikke å ha brukt noen kniv, og kjente heller ikke til noe elektrosjokkvåpen.- Det kan jeg ikke huske, svarte 22-åringen. Det var i det hele tatt lite han husket i tingretten i går. Flere ganger mens hans forklarte seg, sa han at han ikke husket ting og ikke kjente til detaljer i saken. Personlig kristen.

Kameraten, 28-åringen fra Grimstad, gjorde i sin forklaring et poeng av at han var personlig kristen, og at han var en veldig ærlig person. Han hadde bare forklart seg én gang i politiavhør. Dette sa han var fordi han hadde opplevd dette som lite koselig. - I avhøret fikk jeg ikke si mine egne ord og ble truet med å kastes på glattcelle. Jeg ville derfor vente til jeg kom i retten der jeg kunne si mine egne ord, sa 28-åringen.44-åringen mente det ikke var tvil om at Lars Yousef Kelley hadde ødelagt internettsiden. Han var den eneste som kunne passordene på siden, i tillegg til at Kelley hadde innrømmet overfor 44-åringen at han hadde ødelagt nettsiden. Dom i saken ventes å falle i dag. Tekst: Kjetil KarlsenKjetil.karlsen@fvn.no - 38 11 30 00