FROLAND: — Vi regner med at vi må holde på her til langt ut over natten. Vinden er svært skiftende, opplyser vakthavende brannmann Olav Hansen til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Se bildeserie fra brannen her. Stor skogbrann

Politiet fikk melding om brannen like før klokken 16 mandag ettermiddag. Etter det fvn.no kjenner til skal brannen ha startet i området ved Mykland i Froland, og flere hundre mål med skog er svidd av.

Røyklagt: Dette bildet er tatt i Myklandsdalen i Froland kommune. Brannvesenet jobber på spreng for at brannen ikke skal spre seg over veien. (Foto: Ernest Boswarva)Brannvesenet har rekvirert mannskaper fra Froland, Arendal, Moland og Åmli. Det vurderes også fortløpende om det skal settes inn slukningshelikopter i kampen mot flammene.

— Det er rimelig hektisk nå. Vi har store mannskaper ute. Sivilforsvaret er også bedt om å bistå i slukningen, opplyste brannvaktoperatør Jan Olav Morka til fvn.no ved 19-tiden mandag kveld.

Hytter truet 35 hytter har i kveld vært truet av brannen, men faren er mindre ved 22-tiden, opplyser politiet.

— Vinden har snudd noe nå, så hyttene er ikke like truet som tidligere i kveld. Det blåser nå i retning mot riksvei 42, så den har politiet stengt, opplyser operasjonsleder Frank Solås.

Ifølge operasjonsleder har politiet en patrulje på stedet som fortløpende vuderer om andre stengningstiltak skal iverksettes.

Trapper opp

Ifølge brannvesenet er et lag på tretten mann på vei fra Risør for å bistå i brannslukningen. Det man frykter mest er at brannen skal spre seg over riksvei 42. — Vi har rimelig god kontroll på hyttefeltet nå. Brannvesenet har også prioritert hyttene, men vinden er svært skiftende, sier Olav Hansen.

Bekymret Brannen i Froland har skapt bekymring hos folk som bor i nærheten. Telefonen har ikke stått stille hos brannvesenet.

— Vi får inn uendelig mange telefoner fra folk som er bekymret for den tette røyken. Det ligger nå et røykteppe helt i fra Froland til Kragerø, opplyset Morka tidligere i kveld.

— Hvordan jobber brannvesenet nå?

— Mannskapene jobber for å ta kantene slik at brannen ikke får spre seg videre, opplyste Morka.

Røyklagt: Røyken fra brannen på Froland kan sees helt til Kragerø, opplyser brannvakta i Arendal til fvn.no. (Foto: Ernest Boswarva) Ifølge brannvaktoperatøren kan det bli aktuelt å be om bistand fra andre distrikt dersom lokalt brannvesen ikke får kontroll på brannen.

— Dette vurders fortløpende, sier Morka.

Saken oppdateres ut over kvelden.